Houd me vast

training voor paren

Wat is het ?

Het programma is gebaseerd op onderzoek  en werk van Sue Johnson, die  ‘ Emotionally Focused Therapy’  in de wereld bracht als goed werkende vorm van relatietherapie. Voor de training is een boek geschreven waarin het programma wordt uitgewerkt met leidraad, voorbeelden en ervaringen.

De HOUD ME VAST training biedt jullie een programma om je relatie te verdiepen en te verbeteren. Dit kan gebeuren omdat je leert op een hele nieuwe manier met elkaar om te gaan. Gesprekken voeren waarbij je je emoties kunt voelen zonder dat er ruzies ontstaan. Elkaar kunnen vertellen wat je nodig hebt als het niet lekker loopt tussen jullie.

Elkaar beter leren kennen daarin en leren om open te zijn over je gevoelens en behoeften, maakt veel verschil!
Je relatie kan weer een veilige haven worden waarin je kunt rekenen op elkaar.

Voor wie?

Voor paren die geen noodzaak zien in therapie maar wel elkaar opnieuw willen ontmoeten en een verdieping van de relatie willen. Beter contact kunnen maken, meer gericht op elkaar zijn, manieren leren hoe je met elkaar kunt praten zijn leerdoelen.

Vaardigheden willen leren in het anders en liefdevoller omgaan met elkaar.

Zodat je meer uit je relatie leert halen dan voorheen. Zodat je op fijnere wijze samen verder kunt.

Hoe ziet zo’n training er uit?

Er zijn 8 bijeenkomsten, waarin je zeven gesprekken voert met een eigen thema. Soms is de training verdeeld in acht of vier bijeenkomsten, soms ook een weekeinde waarin de hele training plaatsvindt.

Je neemt deel als stel, in een groep met andere stellen, hoewel sommige van ons de training ook aan één stel tegelijk aanbieden. 

Je volgt de educatie en je bekijkt voorbeeldgesprekken op film in de groep;  je voert de gesprekken vervolgens alleen met je eigen partner.

Het delen van ervaringen in de groep werkt veelal relativerend en inspirerend.

Wanneer en waar kunnen we de training volgen?

Meld je aan met een mail via info@eftnoordholland.
Door het hele land worden er trainingen georganiseerd, zie ook www.houdmevast.nl