Monique Zomer

Monique Zomer

Monique Zomer

Praktijk Zomer Heiloo
06 103 77 810
contact@praktijkzomer.nl
www.praktijkzomer.nl

Mijn naam is Monique Zomer en ik ben geboren in 1972. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen.

Al tijdens mijn studie psychologie in de jaren ’90 was het onderwerp ‘relaties’ mijn grootste interessegebied.  Ik was gegrepen door de vraag wat mensen met elkaar verbindt en wat ze van elkaar verwijdert. Het werd de basis van mijn afstudeeronderzoek. Na mijn (cum laude) afstuderen volgde ik diverse vervolgopleidingen, zoals ondermeer:

  • Transformatiepsychologie
    (ik sta in het het Masterregister MTP).
  • Acceptance & Commitment Therapy (ACT)
  • oplossingsgerichte korte psychotherapie.
  • Emotionally Focused Therapy (EFT).

De EFT relatietherapie raakt mij hierbij in het bijzonder, door de diepgaande werking ervan. Ik zag dat mensen hierbij namelijk niet alleen hun partner en hun relatie, maar ook zichzelf op een dieper niveau gingen begrijpen. Steeds opnieuw was ik door EFT getuige van het ontroerende proces van verzachting en heling en een groeiend vertrouwen tussen partners, daar waar er eerst een pijnlijke verwijdering en onbegrip tussen partners was.

De vraag die mij fascineerde tijdens mijn studie (wat verbindt mensen en wat verwijdert hen van elkaar?) is inmiddels ruimschoots beantwoord. Het is dan ook zeer vreugdevol om mensen te kunnen begeleiden die de weg naar elkaar terug willen vinden. Ik doe dat sinds 1999 binnen mijn vrijgevestigde praktijk in Heiloo. In Praktijk Zomer bied ik zowel indviduele- als relatietherapie. Daarnaast ben ik soms werkzaam als docent en trainer Verbindende Communicatie. Behalve EFT relatietherapie geef ik Houd me Vast-trainingen.